Oopsies
Dagens frukost:
Oopsie med bregott, ost, ägg/räkröra (färdig från ICA 2 % kolhydrater) gurka och rödlök med en kopp te.
Recept på riktigt goda oopsies...
3 ägg
50 gram keso
50 gram philadelphiaost
1 tsk bakpulver
Vispa äggvitorna för sig till ett hårt(!) skum
Blanda gulor, philadelphiaost, keso och bakpulver i en annan skål och väd sedan försiktigt ner det i det hårda äggskummet. Klicka ut på bakplåtspapper (en sats blir 6 "tekakor" för mig) och strö seasamfrö över. Grädda 20 min i ugnen eller tills de har en fin färg. Låt stå kvar i ugnen på eftervärmen, gärna 20 min eller mer så de verkligen får "torka" och inte blir mjuka/gegiga i mitten.
Kan förvaras någon/några dagar i kylskåp, hos oss tar de dock slut direkt. Såååå goda! Funkar även som bas i bakelse, jag har serverat med visoad grädde på, hyvlad choklad och hallon. Jätte gott!
Oopsie med bregott, ost, ägg/räkröra (färdig från ICA 2 % kolhydrater) gurka och rödlök med en kopp te.
Recept på riktigt goda oopsies...
3 ägg
50 gram keso
50 gram philadelphiaost
1 tsk bakpulver
Vispa äggvitorna för sig till ett hårt(!) skum
Blanda gulor, philadelphiaost, keso och bakpulver i en annan skål och väd sedan försiktigt ner det i det hårda äggskummet. Klicka ut på bakplåtspapper (en sats blir 6 "tekakor" för mig) och strö seasamfrö över. Grädda 20 min i ugnen eller tills de har en fin färg. Låt stå kvar i ugnen på eftervärmen, gärna 20 min eller mer så de verkligen får "torka" och inte blir mjuka/gegiga i mitten.
Kan förvaras någon/några dagar i kylskåp, hos oss tar de dock slut direkt. Såååå goda! Funkar även som bas i bakelse, jag har serverat med visoad grädde på, hyvlad choklad och hallon. Jätte gott!
Kommentarer
Trackback